Start met interactief leren op Trailhead

Een van de redenen dat Salesforce zo toegankelijk is, is Trailhead: een rijk gevulde community met interactief lesmateriaal waar je heel veel kennis en vaardigheden kunt opdoen.

Op Trailhead zijn prettig geschreven, goed geïllustreerde en interactieve lessen te vinden. Met name de aansprekende schrijfstijl en de mogelijkheid om in een proefomgeving – Trailhead Playground – alles zelf uit te proberen, maken het een heel fijn leerplatform dat niet alleen toegankelijk maar ook daadwerkelijk leuk is.

Interactieve lessen

De lessen zijn ingedeeld in Modules en Projecten. Modules bestaan uit 1 of meerdere hoofdstukken die je afsluit met een quiz van 2 tot 5 multiple choice vragen of een interactieve opdracht. Vaak kun je tijdens het lezen van de module al stap voor stap de uitgelegde handelingen mee uitvoeren in je proefomgeving. Dit leren door reproductie is interactiever dan alleen maar lezen en beklijft dus beter.

Bovendien is het vaak zo dat de praktische opdracht je vraagt hetzelfde te doen, maar met net even een ander voorbeeld. Tijdens de les maak je bij wijze van spreken een proces dat een Accountnaam automatisch update. In de praktische opdracht pas je datzelfde principe bijvoorbeeld toe op automatisch updaten van een naam van een Opportunity, maar daarbij wor je al iets minder aan de hand genomen.

Gamification

Met het goed beantwoorden van quizvragen en voltooien van praktische opdrachten verdien je punten en als je een hele Module of een heel Project klaar hebt, verdien je ook een Badge. Op basis van je aantal punten en Badges bereik je een bepaalde rank.

Voor praktische opdrachten in Modulelessen verdien je 500 punten. Wanneer je alle quizvragen van een les in één keer goed hebt verdien je 100 punten. Ook bij de meeste Projecten verdien je 100 punten per les.

Projecten

Projecten zijn ook praktische opdrachten, maar hierin wordt heel letterlijk voorgekauwd wat je moet doen. Als je precies doet wat er staat, verdien je de punten al. Je hoeft de opgedane kennis niet te vertalen naar een andere situatie. Vandaar minder punten.

Altijd en overal leren op je mobiel

Voor de praktische opdrachten is het nodig dat je op je desktop/laptop werkt, maar er zijn ook volop lessen die je alleen maar afsluit met een quiz. Deze kun je prima op je mobiel doen. Download daarvoor Trailhead GO op je smartphone. Je kunt hierin ook filteren zodat je alleen Modules te zien krijgt die je volledig in de Trailhead GO app kunt doorlopen.

Aan de slag!

Er is nog veel meer te vertellen over Trailhead, maar dat ontdek je zelf wel als je er eenmaal mee aan de slag gaat. Waar wacht je nog op? Maak nu meteen een account aan!

Dat kan bijvoorbeeld ook met je Google of LinkedIn account. Hoef je ook nog eens niet wéér een extra wachtwoord te onthouden.