Over deze site

Dit blog is bedoeld voor Salesforce Admins. Hier verzamel ik waardevolle tips en stap voor stap handleidingen voor je.

Over de schrijver

Ik ben Stefan Schellings. Ik werk 2020 als Salesforce consultant. Daarvoor heb ik vanaf 2016 als key user en beheerder gewerkt.

Ik werk het meest met Salesforce Field Service en FieldBuddy, een app van Nederlandse makelij, gebouwd op het Salesforce Platfom. Verder ben ik zeer ervaren in het ontwerpen van op maat gemaakte automatiseringen met Flow Builder. Ik heb momenteel 11 Salesforce certificeringen op zak.

Hoe het begon

In 2016 bood mijn werkgever mij als sales medewerker en key user voor Sales Cloud de nevenfunctie van Salesforce beheerder aan. De mogelijkheid om mijn eigen gereedschap te beheren en door te ontwikkelen, greep ik met beide handen aan. Ik had geen IT achtergrond en was dus een ‘accidental admin’ uit het boekje.

Met behulp van Trailhead, het eigen gratis, interactief leerplatfrom van Salesforce, leerde ik steeds meer over hoe verregaand je je Salesforce omgeving naar je hand kunt zetten zonder ook maar een letter te kunnen programmeren.

Zo leerde ik zelf de applicatie aan te passen om mee te gaan met veranderingen in complexe bedrijfsprocessen als contract renewals. Na een tijdje kon ik ook flows voor tussentijdse contractmutaties, wat nog niet door de app ondersteund werd, vanaf de grond ontwerpen en bouwen.

Jouw rol als beheerder

Wanneer je nieuw bent in de wereld van Salesforce kun je uiteraard veel steunen op je consultancy partner, die meestal ook de implementatie voor je bedrijf heeft verzorgd. Ze kunnen datgeen verzorgen waarvoor jouw kennis en ervaring niet toereikend is en je tips geven om je kennis te ontwikkelen.

Er zijn echter veel taken die je als beheerder vrij gemakkelijk kunt leren en dus zelf kunt uitvoeren. Als je weet dat consultants gauw meer dan € 1.000 per dag kosten, begrijp je hoeveel kosten je kunt besparen door dingen zelf te doen.

In mijn blogs geef ik je tips vanuit mijn eigen ervaring als consultant en deel ik links naar waardevolle instructies en documentatie die al door veel andere Salesforce experts gemaakt zijn waar ik zelf veel aan gehad heb. En uiteraard ook instructies die ik zelf voor je heb gemaakt.